voetachterVoetreflextherapie

Alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren, organen, botten en zenuwen hebben een reflexzone in de voet. Daarom worden de voeten ook wel als spiegels van het lichaam gezien. Tijdens een behandeling worden de reflexzones op de hele voet gestimuleerd door druk en massage.

De therapie/massage werkt preventief, herstellend en ontspannend. Het belangrijkste is dat er, gedurende de behandelingen, een veranderingsproces bij u plaatsvindt.

Wanneer u door stress of ziekte uit balans bent geraakt, zijn er energieblokkades in het lichaam aanwezig. Dit is dan op de voet te voelen. Door de voeten te masseren kan de energie weer beter stromen, worden afvalstoffen afgevoerd, kunnen spanning verminderen/verdwijnen en is uw lichaam in staat zichzelf te genezen.

Door dit genezingsproces kan verlichting van de klachten optreden of kunnen klachten zelfs helemaal verdwijnen. Dit veranderingsproces vindt geleidelijk plaats en daarom is het goed om, afhankelijk van de klachten, u gedurende een aantal weken, 1 à 2 keer per week, te kunnen behandelen.

De therapie is in principe geschikt voor iedereen, ook voor (kleine) kinderen.

U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een ondersteunende alternatieve therapie. Daarom zal ik altijd samen met u nagaan welke factoren mogelijk een invloed hebben op het ontstaan van uw klachten en u zo nodig verwijzen naar uw behandelend arts.

Soms kunnen er ook medische redenen zijn om bepaalde onderdelen niet te behandelen.
Aan het begin zal ik u eerst wat vragen stellen, zodat ik een goed beeld van uw klacht(en) krijg. Aan de hand daarvan maak ik een behandelplan, specifiek gericht op uw situatie.


Verkent de grenzen tussen cultuur & natuur