Alle delen van het lichaam, zoals de huid, spieren, organen, botten en zenuwen hebben een reflexzone in de voet. Daarom worden de voeten ook wel als spiegels van het lichaam gezien. Tijdens een behandeling worden de reflexzones op de hele voet gestimuleerd door druk en massage.
De therapie/massage werkt preventief, herstellend en ontspannend. Het belangrijkste is dat er, gedurende de behandelingen, een veranderingsproces bij u plaatsvindt.
Wanneer u door stress of ziekte uit balans bent geraakt, zijn er energieblokkades in het lichaam aanwezig. Dit is dan op de voet te voelen. Door de voeten te masseren kan de energie weer beter stromen, worden afvalstoffen afgevoerd, kunnen spanning verminderen/verdwijnen en is uw lichaam in staat zichzelf te genezen.
Door dit genezingsproces kan verlichting van de klachten optreden of kunnen klachten zelfs helemaal verdwijnen. Dit veranderingsproces vindt geleidelijk plaats en daarom is het goed om, afhankelijk van de klachten, u gedurende een aantal weken, 1 à 2 keer per week, te kunnen behandelen.

De therapie is in principe geschikt voor iedereen.
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Het is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een ondersteunende alternatieve therapie. Daarom zal ik altijd samen met u nagaan welke factoren mogelijk een invloed hebben op het ontstaan van uw klachten en u zo nodig verwijzen naar uw behandelend arts.
Soms kunnen er ook medische redenen zijn om bepaalde onderdelen niet te behandelen.
Aan het begin zal ik u eerst wat vragen stellen, zodat ik een goed beeld van uw klacht(en) krijg. Aan de hand daarvan maak ik een behandelplan, specifiek gericht op uw situatie.

Voetreflextherapie behandeling kan verlichting geven/helpen bij o.a.:
-Hoge bloeddruk
-Hoofdpijn/migraine
-Kneuzingen/verstuikingen
-Maagdarmproblemen/problemen met de stoelgang
-ME
-Menstruatie/PMS
-Nek/schouder/rugklachten
-Overgangsklachten
-Vermoeidheid/stress/overspannenheid
-Vocht vasthouden (oedeem)
-Zwangerschapsklachten

Prijzen:
Therapeutische behandeling (45 min-1 uur): €35,00
Ontspannende voetmassage (45 min): €35,00

Duur van de behandelingen in geval van klachten:
Het is afhankelijk van de persoon en de soort klacht, hoeveel behandelingen er nodig zijn om een veranderingsproces te bewerkstelligen. In het algemeen is dit ongeveer 4 tot 8 behandelingen; hoe langer de klacht bestaat, hoe meer behandelingen er meestal nodig zijn. De periode tussen 2 behandelingen is ongeveer 1 week, het liefst 2 of 3x achter elkaar en daarna kan meestal de tussentijd wat langer genomen worden. Eventueel kunt u na de behandelingscyclus bijvoorbeeld één keer per 6 weken terug komen voor een ‘tune-up’.

Daarnaast is een massage ook zeer aangenaam om:
Uw weerstand te optimaliseren
Uzelf eens te verwennen
Het herstel na een ziekte te bevorderen
Uw persoonlijke balans te vinden
U te ondersteunen tijdens uw zwangerschap
Als cadeau te krijgen

Iets over mijzelf
Mijn naam is Marjon Koeten (1956), in 2006 heb ik de opleiding voor voetreflextherapeut succesvol afgerond. Nadat ik enkele jaren een eigen praktijk in Alkmaar heb gehad, heb ik de keuze gemaakt om deze te beëindigen, onder andere ten behoeve van mijn andere werk. Wel behandel ik nog steeds cliënten bij mij thuis of aan huis.
Naast mijn werk als therapeut was ik al jaren werkzaam in de reguliere gezondheidszorg, eerst als ziekenverzorgende, later als verpleegkundige in verpleeg- en verzorgingshuizen.
De laatste 14 jaar werk ik als verpleegkundige/cliëntbegeleider in beschermde woonvormen voor psychiatrische cliënten.

Ik ben al heel lang, mede door mijn werk als verpleegkundige, geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde. Dit leidde ertoe, dat ik in 2005 de opleiding voor voetreflextherapeut ben gaan volgen aan de School voor Voetreflextherapie in Alkmaar.

Is het voor u niet mogelijk om bij mij thuis te komen, dan bestaat er ook een mogelijkheid om u thuis of in de instelling waar u verblijft te behandelen. Afhankelijk van de afstand, vraag ik hiervoor wel een reiskostenvergoeding.

Marjon Koeten
Hargergat 4
1871GK Schoorl
06 22141324
info@hargergat.n